Murat Turizm
Turistik,Eğitim,Ticari,Fuar,Transit gibi ihtiyacınıza göre
vize işlemlerinizi hızlı şekilde yapıyoruz.
Twitter'da Murattur Facebook'da Murattur RSS Bültenimize Kayıt Olun.
Vize Danışma Hattı
+90 312 418 5628
info@murattur.com

Romanya Hakkında Bilgiler ve Vize İşlemleri

Romanya Vizesi Bilgisi

Murat Turizm Romanya Konsolosluğuda sizin adınıza vize almaya yetkili turizm firmasıdır.

Uygun fiyatlı, sorunsuz, yetkili bir firmadan Romanya vizesi alabilmek için firmamızın (0312 418 56 28) nolu telefonunu aramanız yeterlidir.

Romanya vizeleri Romanya Ankara Büyükelçiliği tarafından verilmektedir.

ROMANYA VİZESİ İÇİN İSTENİLEN BELGELER

 

Romanya Vizesi Ana Başvuru Formu :
Belgeyi indirmek için tıklayınız.
Ticari-Turistik Romanya vize başvurularında hazırlaması gereken belgeler
Belgeyi indirmek için tıklayınız.
Ticari Romanya vizesi başvurularında hazırlaması gereken belgeler
Belgeyi indirmek için tıklayınız.
Dilekçe Örneğini indirmek için tıklayınız.
Eğitim - Öğrenim - Araştırma - Öğrenci  Romanya vizesi başvurularında hazırlaması gereken belgeler
Belgeyi indirmek için tıklayınız.
Arkadaş veya Akraba Ziyareti Romanya vizesi başvurularında hazırlaması gereken belgeler
Belgeyi indirmek için tıklayınız.
Dilekçe Örneğini indirmek için tıklayınız.
AileTamamlaması için Romanya vizesi başvurularında gereken belgeler
Belgeyi indirmek için tıklayınız.

 

Turistik Vize

- Başvuru formu
- 2 adet fotoğraf
- Otel rezervasyonu (Konfirmali)
- Gidiş-dönüş uçak veya otobüs rezervasyonu
- Yutdışı Seyahat Sigortası
- Çalıştığı şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe
   *** (Dilekçe Örneği İçin Tıklayınız)
- Banka hesap cüzdan (En Az 1.000 TL) olmalıdır
- Not: Pasaport süresi en az vize bitiminden sonra 6 ay geçerli olmalı

Ticari Vize 6 Aylık

- Başvuru formu (2 adet fotoğrafla)
- Romanyadan Davetiye (Antetli, mühürlü ve imzalı aslı) (orjinal)
- Davet eden firmanın vergi levhası ve kira kontratı veya tapu fotokopisi
- Ticaret odasından faaliyet belgesi(Aslı)
- Türk firmasından Romanya Büyükelçiliğine hitaben dilekçeler(Antetli , mühürlü ve imzalı)
*** (Dilekçe Örneği İçin Tıklayınız)
- Davette kalacağı adres belirtilmemiş ise otel rezervasyonu
- Yutdışı Seyahat sağlık sigortası (Fimamız Seyahat sigortası temin edebilir)
- Gidiş-dönüş uçak veya otobüs rezervasyonu
- SSK dökümü veya bakur
- Banka hesap cüzdan (En Az 1.000 TL) olmalıdır
- Pasaportun fotokopisi
 (Fotoğraflı sayfa, Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa)(Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)
 
  Not: Pasaport süresi en az vize bitiminden sonra 1 yıl geçerli olmalıdır.

Ticari Vize 1 Yıllık

- Başvuru formu (2 adet fotoğrafla)
- Romanyadan Davetiye (Antetli, mühürlü ve imzalı aslı) (orjinal)
- Davet eden firmanın vergi levhası ve kira kontratı veya tapu fotokopisi
- Ticaret odasından faaliyet belgesi (Aslı)
- Ticaret odasından referas mektubu (Aslı) 1 yıl vize almak için
- Türk firmasından Romanya Büyükelçiliğine hitaben dilekçeler(Antetli , mühürlü ve imzalı)
*** (Dilekçe Örneği İçin Tıklayınız)
- Davette kalacağı adres belirtilmemiş ise otel rezervasyonu
- Yutdışı Seyahat sağlık sigortası (Fimamız Seyahat sigortası temin edebilir)
- Gidiş-dönüş uçak veya otobüs rezervasyonu
- SSK dökümü veya bakur
- Banka hesap cüzdan (En Az 1.000 TL) olmalıdır
- Pasaportun fotokopisi
  (Fotoğraflı sayfa, Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa)(Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)

  Not: Pasaport süresi en az vize bitiminden sonra 2 yıl geçerli olmalı

Önemli Not :
Firma Yetkilisinin dikatine; Romanya'dan gelen davetiyenin içeriğinde

1. Kalış süresi belirtilmesi (20/10/2010 - 19/10/2011) Tarihleri Arasında ticari iş görüşmesinden dolayı Romanya'ya gelecektir.
2. Davet eden firmanın vergi numarası davette belirtilmesi lazım (C.U.İ.- RO)
3. Romanya'dan gelen davette firmanın ünvanı, Tel, Adres, Mail belirtilecektir.

Misafir Vizesi
 
1. Başvuru formu (2 adet fotoğrafla)
2. Davetiye(Noterden tasdikli aslı veya fotokopisi)
3. Davet eden kişinin kimlik fotokopisi veya Türk vatandaşı ise ikamet tezkeresinin fotokopisi
4. Davet eden kişinin kira kontratı veya tapunun noter tasdikli fotokopisi
5. Seyahat sağlık sigortasının aslı veya fotokopisi(30,000€ teminatlı)
6. Gidiş-dönüş uçak veya otobüs rezervasyonu
7. Banka hesap cüzdan fotokopisi
8. SSK işe giriş bildirgesi
9. Pasaportun fotokopisi
(Fotoğraflı sayfa)
(Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa)
(Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)
Not: Pasaport süresi en az vize bitiminden sonra 6 ay geçerli olmalı

Transit Vizesi

1. Başvuru formu (2 adet fotoğrafla)
2. Firmadan dilekçe
3. Yetki belgesi
4. Araç evrakları
5. Aracın yeşil kartı
6. Seyahat sağlık sigortasının aslı veya fotokopisi(30,000€ teminatlı)
7. Şoförün ehliyeti
8. SSK işe giriş bildirgesi
9. Pasaportun fotokopisi
(Fotoğraflı sayfa)
(Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa)
(Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)

Not: Pasaport süresi en az vize bitiminden sonra 6 ay geçerli olmalı

Kültürel, Bilimsel, İnsan, Kısa Süreli Tıbbi Tedavi yada Ramonya kanunlarına Uygun Diğer Faaliyetler

Çalışma Vizesi

1. D Tipi başvuru formu(2 adet fotoğrafla)
2. Çalışma onayı(Aslı)
3. Romanyadaki firmadan antetli kağıda maaşınızı ve kalacağınız adresi gösteren mühürlü imzalı yazı
4. Sabıka kaydı(Aslı ve yeni tarihli)
5. Konaklama ispatı
6. Kalacağınız yerin tapusunun fotokopisi veya kira sözleşmesinin vergi dairesinde de kayıtlı kontrat fotokopisi ya da firmaya ait bir daire,lojman veya birinin yanında kalacağınız taktirde noter veya avukat onaylı comondat sözleşmesi
7. 6 aylık seyahat sağlık sigortasının aslı veya fotokopisi(30,000€ teminatlı)
8. Pasaportun fotokopisi
(Fotoğraflı sayfa)
(Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa)
(Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)

Not: Pasaport süresi en az vize bitiminden sonra 6 ay geçerli olmalı

Transfer Vizesi

1 .D Tipi başvuru formu(2 adet fotoğrafla)
2. Romen-Türk firmaların Romanya’da yapmış olduğu iş sözleşme metninin bir kopyası ve Romanya vergi dairelerince Türkçe ve Romence yazılmış, kayıt numarası verilmiş tasdikli kayıt belgesinin fotokopisi
3 Yabancı firmadan tayin edilecek kişinin Romanya’ya tayin amacı ve maaşının Türk firmasınca karşılanacağına dair ilgili firmanın mühürlü ve imzalı yazısı
4. Romen firmadan tayin edilecek kişinin Romanya’ya tayin amacı ve maaşının Türk firmasınca karşılanacağına dair ilgili firmanın mühürlü ve imzalı yazısı
5. Türk firma(İşveren) ve işçi arasındaki sözleşmenin fotokopisi
6. Konaklama ispatı(Mülk sahibi iseniz daire tapusunun fotokopisi, kiracı iseniz kira sözleşmesinin vergi dairesinden kaydı ya da firmaya ait bir daire,lojman veya bir kişinin yanında kaldığınız takdirde noter veya avukat tasdikli comodat sözleşmesi
7. Sabıka kaydı(Aslı ve yeni tarihli)
8. 6 aylık seyahat sağlık sigortasının aslı veya fotokopisi(30,000€ teminatlı)
9. Pasaportun fotokopisi
(Fotoğraflı sayfa)
(Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa)
(Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)

Not: Pasaport süresi en az vize bitiminden sonra 6 ay geçerli olmalı

Yönetici Transfer Vizesi

1. D Tipi başvuru formu(2 adet fotoğrafla)
2. Yetki belgesi(Mandat kontratı)
3. Vize başvurusunun yapıldığı tarihte yönetici olarak bu şirkette Romanya’da başka bir şirkette veya herhangi bir Romen tüzel kişisi ile ortak olmadığına son iki yıl içerisinde çalışmadığına dair beyanname
4. Şirkette yönetici amaçlı Romanya’da oturum alan başka biri olmadığına dair beyanname
5. Ticaret odasından ticaret sicil kaydı ve ana sözleşmesi
6. Sabıka kaydı(Aslı ve yeni tarihli)
7. Konaklama ispatı(Mülk sahibi iseniz daire tapusunun fotokopisi, kiracı iseniz kira sözleşmesinin vergi dairesinden kaydı ya da firmaya ait bir daire,lojman veya bir kişinin yanında kaldığınız takdirde noter veya avukat tasdikli comodat sözleşmesi
8. 7 aylık seyahat sağlık sigortasının aslı veya fotokopisi(30,000€ teminatlı)
9. Pasaportun fotokopisi
(Fotoğraflı sayfa)
(Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa)
(Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)

Not: Pasaport süresi en az vize bitiminden sonra 6 ay geçerli olmalı

Evlilik Vizesi - Romen Vatandaşı ile evli Türk Vatandaşı için ;

1. D Tipi başvuru formu(2 adet fotoğrafla)
2. Romen evlilik sertifikası
3. Türk eşiyle aynı evde yaşamayı kabul ettiğine dair Romen eşi tarafından verilen noter tasdikli beyanname
4. Romen vatandaşının Romen kimlik fotokopisi veya pasaportunun fotokopisinin
5. Konaklama ispatı(Mülk sahibi iseniz daire tapusunun fotokopisi, kiracı iseniz kira sözleşmesinin vergi dairesinden kaydı ya da firmaya ait bir daire,lojman veya bir kişinin yanında kaldığınız takdirde noter veya avukat tasdikli comodat sözleşmesi
6. Sabıka kaydı(Aslı ve yeni tarihli)
7. 7 aylık seyahat sağlık sigortasının aslı veya fotokopisi(30,000€ teminatlı)
8. Pasaportun fotokopisi
(Fotoğraflı sayfa)
(Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa)
(Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)

Not: Pasaport süresi en az vize bitiminden sonra 6 ay geçerli olmalı

Evlilik -D/VF (Romen vatandaşıyla Resmi Evli Olmayan Ama Birlikte Çocuk Sahibi Olan Bekar Türk Vatandaşı İçin)

D Tipi başvuru formu(2 adet fotoğrafla)
Nüfus müdürlüğünden bekar olduğuna dair nüfus kayıt örneği(Yeni tarihli)
Çocuğun Romen doğum sertifikası
Çocuğun babasıyla aynı evde yaşamayı kabul ettiğine dair Romen anne tarafından verilen noter tasdikli beyanname
Romen vatandaşın Romen kimlik fotokopisi veya pasaportunun fotokopisi
Konaklama ispatı(Mülk sahibi iseniz daire tapusunun fotokopisi, kiracı iseniz kira sözleşmesinin vergi dairesinden kaydı ya da firmaya ait bir daire,lojman veya bir kişinin yanında kaldığınız takdirde noter veya avukat tasdikli comodat sözleşmesi
Sabıka kaydı(Aslı ve yeni tarihli)
7 aylık seyahat sağlık sigortasının aslı veya fotokopisi(30,000€ teminatlı)
Pasaportun fotokopisi
(Fotoğraflı sayfa,Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa,Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)
Not: Pasaport süresi en az vize bitiminden sonra 6 ay geçerli olmalı

Aile -D/VF (Romanya'da İkamet İzni olan Yabancıların Aile Birleşimleri İçin)

1. D Tipi başvuru formu(2 adet fotoğrafla)
2. Comunicare(Yabancılar otoritesi onayı)
3. Konaklama ispatı(Mülk sahibi iseniz daire tapusunun fotokopisi, kiracı iseniz kira sözleşmesinin vergi dairesinden kaydı ya da firmaya ait bir daire,lojman veya bir kişinin yanında kaldığınız takdirde noter veya avukat tasdikli comodat sözleşmesi
4. Sabıka kaydı(Aslı ve yeni tarihli)
5. 7 aylık seyahat sağlık sigortasının aslı veya fotokopisi(30,000€ teminatlı)
6. Pasaportun fotokopisi
(Fotoğraflı sayfa)
(Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa)
(Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)

 Not: Pasaport süresi en az vize bitiminden sonra 6 ay geçerli olmalıdır.

Ticari Faaliyetler için gereken bilgiler

1. D Tipi başvuru formu(2 adet fotoğrafla)
2. Comunicare(Yabancılar otoritesi onayı)
3. Konaklama ispatı(Mülk sahibi iseniz daire tapusunun fotokopisi, kiracı iseniz kira sözleşmesinin vergi dairesinden kaydı ya da firmaya ait bir daire,lojman veya bir kişinin yanında kaldığınız takdirde noter veya avukat tasdikli comodat sözleşmesi
4. Sabıka kaydı(Aslı ve yeni tarihli)
5. 7 aylık seyahat sağlık sigortasının aslı veya fotokopisi(30,000€ teminatlı)
6. Pasaportun fotokopisi
(Fotoğraflı sayfa)
(Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa)
(Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)

Not: Pasaport süresi en az vize bitiminden sonra 6 ay geçerli olmalı

Eğitim-D/SD

1. D Tipi başvuru formu(2 adet fotoğrafla)
2. Romanya Milli Eğitim ve Araştırma Bakanlığınca verilen kabul mektubu
3. Eğitim harçlarının ödendiğine dair banka dekontu
4. Vize süresince aylık en 250€ olmak üzere geçim imkanlarını gösteren belgeler(Banka hesap cüzdanı,kredi kartı)
5. Konaklama ispatı(Mülk sahibi iseniz daire tapusunun fotokopisi, kiracı iseniz kira sözleşmesinin vergi dairesinden kaydı ya da firmaya ait bir daire,lojman veya bir kişinin yanında kaldığınız takdirde noter veya avukat tasdikli comodat sözleşmesi
6. Sabıka kaydı(Aslı ve yeni tarihli)
7. 7 aylık seyahat sağlık sigortasının aslı veya fotokopisi(30,000€ teminatlı)
8. Pasaportun fotokopisi
(Fotoğraflı sayfa)
(Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa)
(Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)

 Not : Pasaport süresi en az vize bitiminden sonra 6 ay geçerli olmalı

 
Romanya vizesi alabilmek için firmamızın
(0312 418 56 28) numaralı telefonunumuzu aramanız yeterlidir. yada dilerseniz Rezervasyon sayfasından bilgilerinizi bırakın biz sizi arayalım. Vize bilgi rezervasyonu bırakmak için tıklayınız.
Romanya Resimleri
Romanya Müşteri Yorumları | Yorum yazmak için tıklayınız.